برای ثبت شرکت پیمانکاری چه باید کرد؟ شرایط، هزینه و مراحل
۱۴۰۰/۰۲/۱۴
افرادی که قصد ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها را دارند در ابتدا ذهنشان با سوالات بسیاری درگیر میشود و شاید ندانند که در نخسین قدم باید چه اقداماتی را انجام دهند.
پیشتر در یک مقاله مجزا به موضوع ثبت شرکتها پرداختیم که میتوانید به آرشیو بلاگ مراجعه و آن را مطالعه کنید.
در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصیتر به موضوع ثبت شرکتهای پیمانکاری بپردازیم و مراحل ثبت، شرایط و هزینههای آن را مورد بررسی قرار دهیم. تا پایان ما را همراهی کنید.
در درجه اول میخواهیم به واژه پیمانکار بپردازیم که قطعا بارها به گوشتان خورده است.
پیمانکار میتواند فردی حقیقی یا حقوقی باشد که مسئولیت انجام امری را بر عهده میگیرد.
انجام امور پیمانکاری یکی از رایجترین فعالیت شرکتهای ثبت شده در کشور است.
مسئولیتی که پیمانکار برعهده میگیرد میتواند شامل نظارت، تهیه، ساخت، طراحی، اجرا و در بخشهای مختلف اعم از عمرانی، نفت وگاز و تاسیسات و برق و غیره باشد.
پیمانکار استقلال کافی برای انجام امور را دارد و در نهایت، نتیجه کار پیمانکار است که برای کارفرما اهمیت دارد.
بر اساس ماده 7 آییننامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران «پیمانکاران با توجه به معیارهای صلاحیت در پنج پایه - از بزرگ به کوچک از نظر توان و ظرفیت – به شرح زیر رتبهبندی میشوند :
الف- پیمانکاران پایه یک
ب- پیمانکاران پایه دو
پ- پیمانکاران پایه سه
ت- پیمانکاران پایه چهار
ث- پیمانکاران پایه پنج»
و همچنین بر اساس ماده 8 همین آییننامه «معیارهای تشخیص صلاحیت پیمانکاران عبارت است از :
الف- ارزشیابی
ب- تخصص و تجربه
پ- توان مالی»
بنابراین همانطور که ملاحظه میکنید رتبهبندی شرکتهای پیمانکاری و تایید یا رد صلاحیت آنها بر اساس راستیآزمایی که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کل کشور انجام می شود تعیین میگردد.
هر شرکت پیمانکاری برای شرکت در مناقصهها و مزایدههای دولتی حتما باید گواهی تایید صلاحیت و رتبهبندی را در اختیار داشته باشد.
شرکتهایی که با نام شرکت پیمانکاری شروع به فعالیت میکنند بر اساس ماده 6 آییننامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران، به چند دسته تقسیم میشوند که به شرح زیر است:
اگر تا حدودی به دنبال کسب اطلاعات در مورد ثبت شرکت پیمانکاری رفته باشید حتما متوجه شدهاید که نخستین موضوعی که قبل از ثبت آنها مطرح میشود انتخاب قالب شرکت است که میخواهد به صورت سهامی خاص باشد یا شرکت با مسئولیت محدود.
همچنین باید حوزهای که شرکت پیمانکاری قصد فعالیت در آن را دارد نیز باید تعیین گردد تا مجوزهای لازم در آن حوزه اخذ شود.
پس از تعیین نوع شرکت و حوزه مربوطه تمام مراحل باید به صورت قانونی طی شود تا مجوز فعالیت کسب و در مزایدهها شرکت داده شود.
موضوعی که در این باره وجود دارد این است که شرکتهای پیمانکاری که در قالب شرکت سهامی خاص شکل میگیرند از اعتبار بیشتری برای شرکت در مناقصات و دریافت تسهیلات بانکی برخودار هستند.
بر اساس قوانین و مقررات تعیین شده، شرایط ثبت برای این دو نوع شرکت پیمانکاری به صورت زیر است:
علاوه بر شرایطی که ذکر شد، مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری در قالب نیز باهم متفاوت بوده که بدین شرح است:
طبق ماده 20 لایحه اصلاحی قانون تجارت مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری در قالب سهامی خاص به صورت است که «برای تاسيس و ثبت شركتهای سهامی خاص فقط تسليم اظهارنامه به ضميمه مدارک زير به مرجع ثبت شركتها كافی خواهد بود:
در بخش قبل شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری را بر اساس قوانین موجود توضیح دادیم، اکنون در این بخش میخواهیم به این موضوع بپردازیم که در صورت دارا بودن شرایط مذکور و تهیه و تنظیم مدارک مورد نیاز، چه مراحلی باید برای ثبت شرکت پیمانکاری باید طی شود.
حتما به این نکته توجه داشته باشید که تمام مدارک و شرایطی که در بخش قبل ذکر کردیم را به طور کامل فراهم کنید تا ادامه روند ثبت شرکت شما وقفهای ایجاد نشود.
یکی از اقدامات مهم پیش از ثبت شرکت، انتخاب یک اسم مناسب متناسب با قوانین مربوطه برای شرکت است.
پس از انتخاب اسم شرکت، انتخاب اعضا، تصمیمگیری بر سر موضوع شرکت و دیگر موارد مورد نیاز، برای ادامه مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها باید به سامانهای به آدرس irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و وارد بخش «ثبت شخصیت حقوقی» شد.
در این سامانه، موضوع شرکت، نشانی، میزان سرمایه مورد نظر، اطلاعات سهامداران شرکت و اساسنامه شرکت را باید ثبت کرد تا مورد تایید اداره ثبت شرکتها قرار بگیرد.
پس از ثبت اطلاعات در این سامانه باید از کلیه صفحات آن پرینت تهیه کرده و از طریق پست، آنها را به اداره ثبت شرکتها ارسال کرد.
پس از آنکه اطلاعات مورد نیاز در سامانه ثبت شرکتها به تایید رسید، باید اقدام به اعلام ثبت شرکت کرد.
به این صورت که با چاپ آگهی ثبت شرکت در یک روزنامه رسمی یا کثیرالانتشار اقدام به اعلام ثبت شرکت کنید.
هزینه ثبت شرکت پیمانکاری یک عدد مشخص و از قبل تعیین شده نیست که آن را بیان کنیم.
وابسته به شرایط و خدماتی که برای ثبت شرکت پیمانکاری خود از موسسات ثبتی به کار میگیرید، هزینه ثبت آن متفاوت است.
تنها موردی را که با اطمینان میتوان عنوان کرد این است که برای ثبت شرکت پیمانکاری باید بخشی از سرمایه مورد نظر را در حساب خود داشته باشید به این صورت که اگر قصد ثبت شرکت پیمانکاری از نوع سهامی خاص را دارید باید معادل 35 درصد از سرمایه و در صورتی که شرکت پیمانکاری از نوع مسئولیت محدود باشد باید تمام سرمایه را در حساب خود داشته باشید.
بنابراین بر اساس روند اجرایی ثبت شرکت متناسب با شرایط و میزان دریافت خدمات از موسسات ثبتی و کارمزد مشخص آنها، هزینه ثبت شرکت تعیین میشود.
در این مقاله به مباحث ضروری درباره ثبت شرکت پیمانکاری پرداختیم.
در ابتدا تعریف قابل فهمی از اینکه شرکت پیمانکاری چیست ارایه دادیم و انواع آن را ذکر کردیم.
در ادامه به نوع شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری پرداخیتم و هر دو نوع را به تفکیک توضیح دادیم.
در پایان نیز به مراحلی که در روند ثبت شرکت باید طی کردیم پرداختیم و همچنین در خصوص هزینه مورد نیاز نیز توضیحات لازم را ذکر کردیم.
پرسش و پاسخ
ثبت پرسش جدید
مشاورین مرتبط