چگونه یک کپی رایتر حرفهای با درآمد بالا شویم؟
۱۴۰۰/۰۷/۰۲
شاید شما هم از جمله افرادی باشید که تصور کنید کپی رایتر(copy writer) همان کپی رایت (copy right) یا به عبارتی تکثیر محصولات فرهنگی است اما باید بدانید که کاملا اشتباه میکنید، این دو کلمه دارای معانی متفاوتی هستند.
یک کپی رایتر فردی است که با قدرت نویسندگی بالای خود، برای محصولات شرکت مشتری جذب میکند. در واقع یک کپی رایتر با نوشتن مطالب مفید و موثر، دست به بازاریابی برای محصولات شرکت میزند. یک کپی رایتر در واقع یک نویسنده محتواهای تبلیغاتی برای کسبوکارهای مختلف است.
کپی رایتینگ یعنی توانایی نوشتن متون خاص تبلیغاتی که در بیلبوردها، بروشورها، سایتها و ... استفاده میشود. این کار یک هنر است، هنر متقاعد کردن مشتریان برای خرید با استفاده از جادوی کلمات و شعارهای تبلیغاتی.
یک کپی رایتر نیاز به تحصیلات آکادمیک خاصی ندارد و تنها مهارت و تجربه در این زمینه به وی کمک میکند. مهارت و قدرت نویسندگی بالا و همچنین خلاقیت از جمله ویژگیهای یک کپی رایتر است.
کار یک کپی رایتر ارائه محتوای قوی و عنوانهای جذاب برای معرفی محصول و یا ارائه خدمت است، به طوری که مشتری و یا کاربر را به محصول و یا خدمت وفادار کند. یک نویسنده تبلیغاتی یا کپی رایتر با ارائه پیشنهادهای ویژه توسط تبلیغات به مشتریان، آنها را جذب محصول کرده و مشتریهای بالقوه را حفظ میکنند.
اگر شما به این نتیجه رسیدهاید که عاشق نوشتن هستید و به دنبال نوشتن محتواهای موثر هستید، بهتر است وظایف این شغل را هم بدانید که مهمترین به شرح زیر است:
کپی رایتینگ علم ترکیبی از فنون بازاریابی، فروش و نویسندگی است و با همین مقدمه میتوان به مهارتهایی که برای این شغل مورد نیاز است پرداخت که برخی از آنها به شرح زیر است:
سبکی از بازاریابی است که شروع ارتباطات تبلیغاتی توسط عرضه کننده محصولات و یا خدمات آغاز میشود، مانند بیلبوردهای تبلیغاتی در بزرگراهها و ...
بازاریابی درونگرا یا جاذبهای روشی است که در آن مشتریان با استفاده از خواندن محتوای موفق تولید شده توسط یک کپی رایتر، جذب محصول شدهاند. این بازاریابی باعث ایجاد یک حس مثبت در مشتریان میشود. شروع کننده ارتباط در این نوع بازاریابی، مشتریان هستند.
انواع کپی رایتر عبارت است از :
در کپی رایتینگ یا نوشتن محتوای تبلیغاتی چندین نوع نویسنده وجود دارد که هریک دارای سبک مجزایی نسبت به افراد دیگر هستند. این سبکها عبارتند از:
اول از همه در نظر داشته باشید که کپی رایتر یک کارشناس تولید محتوا نیست بلکه بازاریاب از طریق محتواست. او با استفاده از مهارت، خلاقیت و درک درست از موضوع، کلمات را طوری کنار هم میچیند تا برای کاربر جذابیت بیشتری داشته باشد و او را وادار به خواندن و دنبال کردن مطلب میکند.
در واقع یک کپی رایتر احساسات و هیجانات مخاطب را مورد هدف قرار میدهد. در حالی که تولید کننده محتوا باید در زمینه موضوعی خاص، مطلبی بنویسد و در آن تمامی اطلاعات مورد نیاز خواننده را بگنجاند. یک کپی رایتر فقط در چند جمله کوتاه به هدف خود برسد، در حالی که تولید کننده محتوا میتواند متنی طولانی نوشته و از آن طریق هدف خود را به دست آورد.
بعضی از افراد معتقدند که تولید محتوا تکمیل کننده شغل کپی رایتر است. در واقع یک تولید کننده محتوا، محتواهای مناسب را برای شعارهای تبلیغاتی نوشته شده توسط کپی رایتر، تولید میکند.
یک سئوکار وظیفه دارد تا با استفاده از تکنیکهای سئو و افزایش سطح ترافیک وبسایت، به شناخت محصولات و خدمات و در نتیجه فروش بیشتر در کسب وکار کمک کند اما کپی رایتر با تکیه بر خلاقیت و علم نویسندگی و آشنایی با روشهای بازاریابی برای شرکتها یا محصولات مطلب مینویسد. در واقع سئوکار وظیفه دیده شدن محصول در سایت را دارد و کپی رایتر وظیفه جذب مشتری.
با اینکه کپی رایتینگ یکی از بهترین و جدیدترین مشاغل روز دنیا در کسبوکار آنلاین است اما شاید برایتان سوال پیش بیاید که میزان درآمد آن چقدر است؟
درآمد هر شغلی به عوامل مختلفی بستگی دارد این که شغل چقدر تخصصی است؟ چه مقدار در فروش محصول دخالت دارد؟ فرد مورد نظر چه میزان تجربه و خلاقیت در این حوزه داراست؟ چه بار مسئولیتی به دوش آن فرد است؟ پس با در نظر گرفتن عواملی که گفته شد میتوانیم به یک درآمد تقریبی در این حیطه کاری برسیم.
در ایران یک کپی رایتر میتواند ماهانه حدود 200 هزار تومان تا 200 میلیون تومان درآمد داشته باشد. معمولا حجم کار کپی رایترها در میزان دستمزد آنها تاثیر دارد. در بعضی شرکتها نیز یک نویسنده تجاری علاوه بر حقوق ثابتی که دریافت میکند در صورت افزایش فروش محصول، مقداری از درصد سود محصول را هم دریافت میکنند.
پرسش و پاسخ
ثبت پرسش جدید
مشاورین مرتبط