علیرضا راشدی اشرفی مشاور امور گمرکی
سوابق متعدد علیرضا راشدی اشرفی باعث شده تا او بتواند در زمینههای مرتبط به تجارت خارجی به شرکتهای مختلف خدمات مشاوره صادرات و واردات ارائه دهد. راشدی علاوه بر ارائه مشاوره بازرگانی، مدرس بسیاری از دورهها و کارگاهها نیز در این زمینه بوده است.
سوابق آموزشی و تحصیلی
علیرضا راشدی اشرفی در رشته مدیریت تحصیل کرده و هماکنون در دانشگاهها و مراکز آموزشی مختلفی مشغول به تدریس در دورههای مربوط به تجارت، بازرگانی و زمینههای مرتبط دیگر است. از جمله سوابق آموزشی وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی
- سابقه تدریس در دانشگاههای تهران و علامه طباطبایی
- سابقه تدریس در دانشگاه صنعتی شریف
- سابقه تدریس در مرکز آموزش بازرگانی و سازمان مدیریت صنعتی
- نویسنده کتاب اطلاعات مورد نیاز در بازرگانی خارجی
- نویسنده کتاب حقوق تجارت کاربردی
او همچنین دارای مقالات معتدد علمی، پژوهشی و ژونالیستی در نشریات، مجلات و روزنامههای مختلف در سراسر کشور بوده که اکثر آنها در زمینههای مرتبط با تجارت و بازرگانی به رشته تحریر درآمدهاند.
سوابق کاری و فعالیتها
بیشتر سوابق این مشاور کسبوکار در زمینههای مربوط به تجارت خارجی و صادرات و واردات بوده است. او سابقه فعالیت در چندین نهاد دولتی مرتبط با امور بازرگانی را داشته و در عرصه عمل نیز به شرکتها و افراد مختلفی مشاوره داده است. از جمله سوابق وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارشناس امور گمرکی _ 1354 تا 1359
- مشاور رئیس کل و مدیر کل تعیین ارزش در گمرک ایران _ 65 تا 69
- مشاور معاون وزیر بازرگانی در وزارت بازرگانی _ 1379 تا بازنشستگی
- معاون اداره کل صادرات و واردات در وزارت بازرگانی _ 1360 تا 1365
- معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری در جمعیت هلال اهمر ایران _ 70 تا 75
- مدیرعامل و عضو هیئت مدیره _ 76 تا 79
دریافت مشاوره
سوابق متعدد علیرضا راشدی اشرفی باعث شده تا او بتواند در زمینههای مرتبط به تجارت خارجی به شرکتهای مختلف خدمات مشاوره صادرات و واردات ارائه دهد. او علاوه بر ارائه مشاوره بازرگانی به چندین شرکت و افراد مختلف، مدرس بسیاری از دورهها و کارگاهها در این زمینه بوده است. از جمله زمینههایی که وی قادر به ارائه مشاوره بوده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امور گمرکی و ترخیص کالا از گمرک
- پرداختهای بینالمللی و اعتبارات اسنادی
- حقوق تجارت بینالملل و قوانین مربوط به تجارت
- تخصیص ارز و مراحل مختلف واردات
-
مراحل انجام صادرات به چه صورت است؟
-
بحث صادرات بخصوص در شرایط فعلی کشور بسیار مسئله ای با اهمیتی است و لزوم افزایش صادرات غیرنفتی احساس می شود. مراحل انجام صادرات یک سری ضوابط قانونی و موارد لازم انجام صادرات و انتقال ارز توسط آقای راشدی توضیح داده شده است. در این ویدئو
-
دریافت ارز حاصل از صادرات صورت می گیرد؟
-
برای دریافت ارز حاصل از صادرات باید از طریق صراف ها و بانکها اقدام کرد. اما در بعضی موارد بعضا بصورت نقدی نیز دریافت شده است. در هرصورت باید همه این موارد در سامانه منعکس شوند.
-
سیستم حمل و نقل چگونه انتخاب می شود؟
-
انتخاب این سیستم با صادر کننده و طبق توافق با خریدار کالا است. اما بیشتر بسته به نوع کالا و زمان تحویل آن می باشد.
-
انتقال ارز صادرات خدمات چگونه است؟
-
فرقی بین انتقال ارز صادرات کالا و خدمات وجود ندارد و در صادرات خدمت تنها با بانک و سامانه انتقال ارز طرف هستیم و با گمرکی کاری نداریم.
-
نحوه انتقال ارز حاصل از صادرات چگونه است؟
-
از مهمترین مسائل در زمینه صادرات، نحوه انتقال ارز حاصل از آن است که باید دقت های لازم در این مورد صورت گیرد. برخی صادر کنندگان به خریدار اعتماد می کنند و کالا را می فرستند اما در برگشت ارز و گرفتن پول ناشی از صادرات دچار مشکل می شوند.
-
کارت بازرگانی و مراحل انجام واردات چگونه است؟
-
گرفتن کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی و از طرف وزارت صمت صادر می شود و باید توجه داشت که این کارت ها دارای محدودیت گروه های کالایی می باشد. در ادامه نیز پروسه واردات کالاها از زبان جناب راشدی در ویدئو تماشا کنید.
-
روند اخذ مجوز و تامین ارز چگونه است؟
-
اخذ مجوزهای بازرگانی از وزارت صمت در گذشته حضوری و بسیار وقت گیر و سخت بود، اما هم اکنون اندکی تسهیل شده است، با این اوصاف در شهرستان این روند هنوز طولانی است. بحث تامین ارز و نقل و انتقال آن از جمله موارد حائل اهمیت این حوزه است که آقای راشدی به آنها می پردازد.
-
لزوم مشاوره در امور صادارت و واردات چیست؟
-
با توجه به پیچیدگی های موجود در بحث صادرات، پیشنهاد می شود با افراد دارای تخصص مشاوره و یا کارها از طریق آنها انجام شود.