علیرضا جعفر مشاور پرورش ایده و تشخیص فرصت
اگر به دنبال ایده ای مناسب برای کارآفرینی در حوزه فناوری و تشخیص فرصت ها در این زمینه هستید، علیرضا جعفر با چندین سال سابقه در این حوزه در کنار شما خواهد.
تحصیلات
جعفر تحصیلات خود را در زمینه کارآفرینی و کسبوکار پیگیری کرده و در حال حاضر نیز به عنوان مشاور و منتور در کنار کسبوکارهای نوپا و شرکتهای مختلف فعالیت میکند. پژوهشها و مطالعات این مشاور کسبوکار بیشتر در زمینه کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار بوده است.
- کارشناسی مهندسی صنایع از دانشگاه علوم و فنون مازندران _ 1391
- کارشناسی ارشد کارآفرینی گرایش کسبوکارهای جدید از دانشگاه تهران _ 1394
سوابق کاری
علیرضا جعفر به رشد راهاندازی کسبوکارهای نوپا فناورانه علاقه داشته و در شناخت فرصتهای کارآفرینانه به کسبوکارها کمک میکند. وی همچنین در طراحی مدل کسبوکارهای نوآورانه تخصص دارد و به موسسان آنها کمک میکند تا بتوانند فرصتهای بازار را شناسایی کنند. در فهرست زیر خلاصهای از سوابق کاری این مشاوره ذکر شده است:
- فعالیت در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کارشناس _ 1397 تاکنون
- مدیر بخش آموزش و پژوهش مرکز کسبوکارهای نوپا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات _ 1396 تا 1397
- فعالیت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان کارشناس کارآفرینی 1396_ 1397
سوابق مشاوره
مشاور راهاندازی کسبوکار، از جمله فعالیتهای این مشاور بوده و در این زمینه به کسبوکارهای نوپا و فناورانه مختلفی مشورت داده است. جعفر همچنین در کنار نهادها و سازمانهای درگیر در امر سیاستگذاری کارآفرینی مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و به آنها برای بهبود فعالیتهای کارآفرینانه کمک کرده است. از سوابق وی در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشاور مدیرعامل موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری _ 1396 تا 1397
- مشاور راهاندازی کسبوکار و تشخیص فرصت در مرکز کارآفرینی کارآفر _ 1396
- فعالیت به عنوان منتور در شتابدهنده بانا
- مشاور کارآفرینی مرکز نیراتلنت _ 1397 تاکنون
دریافت مشاوره
اگر به دنبال راهاندازی کسبوکار، تشخیص فرصتهای کارآفرینانه در بازار خصوصا در حوزه فناوری هستید، جعفر میتواند به عنوان یک مشاور به سوالات و مشکلات شما پاسخ بدهد. زمینههایی که وی قادر به ارائه مشاوره بوده به صورت فهرست زیر است:
- مشاوره راهاندازی کسبوکار در زمینه فناوری
- کمک به تشخیص فرصتها و ایدههای کارآفرینانه
- تشخیص خلاءها و نیازهای موجود در بازار جهت راهاندازی کسبوکار
- آشنایی با تسهیلات ارائه شده سازمان به کسبوکارهای نوپا
-
فرصت را چگونه تشخیص دهیم؟
-
شناسایی یک خلا از طریق منبع های مختلف و استفاده از آن به عنوان یک فرصت و همچنین چگونگی ارزیابی آن را در این ویدئو ببینید. مهمترین نکته هایی که باید به آنها توجه داشت، تقاضا، رقابت در آن صنعت و عوامل تاثیرگذار در تقاضای آن کسب و کار هستند که باید در تشخیص فرصت مدنظر قرار گیرند.
-
آیا پیاده کردن ایده ای که در خارج از ایران موفق بوده کار مناسبی است؟
-
بله اما بستگی به این موضوع دارد که بنا داریم چقدر از این ایده را پیاده سازی کنیم و مهمترین قسمت آن مدل کسب و کار یا به اصلاح بوم کسب و کار است که باید درنظر داشت چگونه می توان آن را در ایران راه اندازی کرد.
-
از کجا متوجه شوم برای پیاده کردن ایده فرد مناسبی هستم؟
-
برای سنجش اینکه آیا موفق خواهیم شد، میزان دانش و آگاهی از آن کار و بازار آن و همچنین مقدار آشنایی ما با افراد در این زمینه و مسیر مانند دو بال برای ما عمل می کنند و برای ما مهم هستند.
-
کار را از کجا شروع کنیم؟ ثبت شرکت یا ...؟
-
اگر به این نتیجه رسیدیم که ایده مناسبی داریم و خودمان نیز شخصیت مناسبی برای این کار هستیم سپس قسمت مهم ماجرا ساخت محصول اولیه می باشد تست آن در بازار است تا ببینیم که چقدر می توان از آنها فیدبک مناسب گرفت و سپس می توان تیم تشکیل داد و در قدم بعدی می رویم سراغ ثبت شرکت و در ابتدا نیازی به ثبت شرکت نیست.
-
چگونه اولین مشتری را برای محصولم پیدا کنم؟
-
اولین نفرات همیشه مهم هستند که با گرفتن فیدبک از آنها می توان محصولمان را گسترش داد و بهبود بخشید. در این بین بسته به سطح محصول و نوع نوآوری آن، افراد خاصی جذب محصول ما می شوند که هرکدام را می توان در جای خاصی یافت. اما بصورت عام می توان اولین مشتریان را در نمایشگاه های محلی تا بین المللی یافت.
-
آیا سرمایه گذاران روی ایده سرمایه گذاری می کنند؟
-
خیر، معمولا سرمایه گذاران و به خصوص انواع خصوصی آنها، به هیچ وجه روی ایده ها و طرح ها سرمایه گذاری نمی کنند و به دلیل شرایط بد اقتصادی، فاکتور فروش خوب آن محصول نیز، به معیارهای تصمیم گیری اضافه شده است.
-
الزامات قانونی برای راه اندازی کسب و کار چیست؟
-
جهت مجوزات قانونی لازم برای هر کسب و کار باید خود افراد بصورت شخصا با توجه به حوزه فعالیت آن اقدام کرد و یا می توان از مشاوران و خبرگان در این زمینه کمک گرفت.
-
کی میتوان فهمید که کسب و کارمان به نتیجه میرسد یا خیر؟
-
سه سال اول بعد از شروع هر کسب و کاری زمان بحرانی و مواجه با مشکلات اولیه است و ممکن بالا پایین های زیادی داشته باشد. اما بعد از آن می توان نسبت به ماندن و خارج شدن از این کسب و کار تصمیم گرفت.
-
مهم ترین نکات برای راه اندازی کسب و کار چیست؟
-
از عوامل مهم برای موفقیت در این راه مسئله تیم سازی است و تیم خوب عاملی است که می تواند کسب و کار موفق را سازد. اما نکته قابل توجه این است که محصول نامناسب نیز می تواند یک تیم خوب را با شکست مواجه کند.
-
با سرمایه ام چیکار کنم؟
-
نحوه سرمایه گذاری هرشخص به میزان ریسک پذیری وی بستگی دارد. اگر فرد ریسک پذیری باشد، می تواند در امور مخاطره پذیر سرمایه گذاری کند و برعکس اگر فرد ریسک پذیر نیست توصیه می شود در حوزه کارآفرینی وارد نشود. درضمن باید توجه داشت که نقطه شروع هر کسب و کار میزان سرمایه نیست بلکه شناخت بازار و ایده مناسب است.
-
تعادل بین برنامه ریزی و اجرا چگونه باید باشد؟
-
فاکتورهای برنامه ریزی و اجرا هردو باید باهم پیش برده شوند. اما بسته به نوع فعالیت و فناوری موردنظر، باید به هرکدام از این موارد بیشتر پرداخت. اما باید توجه داشت هنگامی که موضوع ما دارای فناوری بالایی است که نوآوری خاصی دارد، باید برنامه ریزی بیشتری انجام داد، چرا که محصول جدیدی وارد بازار می شود و در مقابل به عنوان مثال در کسب و کار های خانگی باید اجرا بیشتر مدنظر قرار گیرد.