راهنمابلاگ

در رابطه با مدیریت نوآوری چه میدانید؟

.

۱۴۰۲/۰۹/۰۸

نوآوری

نوآوری در حال حاضر به لازمه پیشرفت افراد و کسب ‌و کارها تبدیل شده است. در کل می‌توان گفت که بدون نوآوری، امکان پیشرفت روز افزون وجود ندارد و افراد و کسب و کارها نمی‌توانند آن ‌طور که باید و شاید مسیر رو به جلوی خودشان را بسازند. نوآوری شامل استفاده از ایده‌های خلاقانه و تأثیرگذار در بهبود شرایط درآمد و پیشرفت می‌باشد. مدیریت نوآوری نیز شامل اقداماتی می‌شود که می‌تواند ایده‌های پراکنده‌ی جدید را سازمان ‌دهی کند و با به‌ کارگیری آن‌ها، مسیر پیشرفت‌ را فراهم سازد.

با توجه به اهمیت نوآوری در دنیای امروز، مدیریت نوآوری به یکی از مهم‌ترین اقداماتی تبدیل شده است که هر سازمان برای پیشرفت خود به آن نیاز دارد. در ادامه مقاله، ما قصد داریم که برای ‌شما بیشتر در رابطه با مدیریت نوآوری و اهمیت توجه به این اقدام صحبت کنیم‌. اگر کنجکاو هستید ایده‌های نوآورانه خود را مدیریت کنید و می‌خواهید که بیشتر در این ‌رابطه اطلاعات کسب کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای محتوا همراه ما بمانید.

 

نوآوری چیست و مدیریت نوآوری چه مفاهیمی را دربردارد؟

نوآوری یکی از زیرشاخه‌های کلمه‌ تازه شدن و نو شدن می‌باشد. از لحاظ اقتصادی، هر ایده سازنده و تازه‌ای که برای پیشرفت کسب‌ و کار مناسب و کاربردی باشد، می‌تواند به ‌عنوان نوآوری شناخته شود. به‌ صورت کلی، نوآوری همواره با ایده‌های تازه و اختراعاتی جدید همراه است. به این نکته توجه داشته باشید که نوآوری یک فرآیند خود به‌ خودی نیست و با برنامه‌ریزی‌های گوناگون و گام‌های از پیش ‌تعیین‌ شده به وجود می‌آید. در واقع مدیران کسب‌ و کارها می‌توانند با اقدامات برنامه ‌ریزی‌ شده و فراهم کردن بستر و شرایط، ایده‌های نوآورانه‌ی بیشتری را وارد کسب‌ و کارشان کنند و از این طریق راحت‌تر به پیشرفت برسند. نظام‌مند سازی ایده‌های جدید، بال‌ و پر دادن به آن‌ها و پیاده سازی آن‌ها در دنیای واقعی، با نام مدیریت نوآوری شناخته میشود.

 

مراحل ایجاد و فراهم کردن بستر برای مدیریت نوآوری 

بعد از صحبت در رابطه با این ‌که نوآوری چیست و مدیریت نوآوری به چه معناست، حال اجازه دهید برای شما بگوییم که از طریق چه مراحلی شما می‌توانید نوآوری‌ را به وجود بیاورید و از آن‌ برای پیشرفت کسب ‌و کار خود بهره ببرید. پیش‌تر برای شما بیان کردیم که نوآوری چیزی نیست که خود به ‌خود به وجود بیاید. اگر می‌خواهید از ایده‌های نوآورانه در کسب‌ و کار خود بهره ببرید، باید بستری برای جان گرفتن این ایده‌ها فراهم سازید. در ادامه به ‌طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد که از طریق چه مراحلی شما می‌توانید از صفر تا صد تولید ایده‌های نوآورانه و مدیریت نوآوری را پیش ببرید. 

 

مرحله اول، فراهم کردن بستر مناسب 

در قدم اول برای مدیریت نوآوری، شما باید کاری کنید تا کارکنان شما با توجه به شرایط کاری، ایده‌های نابی را در ذهن بپرورانند. ایجاد طوفان‌های فکری، ارائه خدمات آموزشی گوناگون، بررسی نیازها در چارچوب قانون‌مند و... جزو آن دسته از فاکتورهایی هستند که می‌توانند باعث شوند احساس نوآوری در بین کارکنان شما افزایش پیدا کند. هر چه ایده‌های نوآورانه بیشتر شوند، شانس پیشرفت شما با توجه به این ایده‌ها نیز بالاتر خواهد رفت.

مرحله دوم، جمع‌آوری ایده 

در مرحله دوم هنگامی‌ که مطمئن شدید که کارکنان شما ایده‌هایی را در ذهنشان دارند باید آن‌ها را جمع‌آوری کنید. ایده‌های بیان ‌شده هر کدام می‌توانند در دسته‌بندی‌های گوناگونی قرار بگیرند. شما باید دسته‌بندی‌ها را براساس ایده‌های نوآورانه‌ی مرتبط ایجاد کنید تا بتوانید آن‌ها را سازمان‌ دهی کنید. این کار یکی از ابتدایی‌ترین اقدامات در زمینه مدیریت نوآوری می‌باشد. برای مثال دسته‌بندی‌های شما می‌توانند شامل درخواست‌های مشتریان، مشکلات مشتریان، پیدا کردن بازارهای جدید و برطرف کردن ایرادات فنی ‌باشند. شما باید بستری را فراهم کنید تا کارکنان شما بتوانند به‌ خوبی ایده‌های نوآورانه خودشان را به اشتراک بگذارند. در این شرایط است که می‌توانید از استعدادهای نهفته نهایت استفاده را ببرید. سعی کنی که به‌ خوبی به ایده‌های کارکنانتان گوش دهید و از میان آن‌ها بهترین و ناب‌ترین ایده‌ها را دست‌چین کنید.